back to top

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, a svakodnevno je koriste milijardi ljudi.

Međutim, može se dogoditi da slučajno izbrišete poruke koje su vam važne. Srećom, postoji nekoliko metoda koje vam mogu pomoći da vratite izbrisane poruke na WhatsAppu.

U ovom tekstu ćemo objasniti kako vratiti izbrisane poruke koristeći različite pristupe, uključujući upotrebu sigurnosnih kopija i trećih aplikacija.

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

Korak 1: Provjerite postavke sigurnosnih kopija na WhatsAppu

Prvi korak u procesu vraćanja izbrisanih poruka je provjera vaših postavki sigurnosnih kopija na WhatsAppu. WhatsApp automatski pravi sigurnosne kopije razgovora, ali frekvencija ove sigurnosne kopije ovisi o postavkama koje ste izabrali.

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?
Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

Na Android uređajima:

 • Otvorite WhatsApp i idite na “Postavke” > “Razgovori” > “Sigurnosna kopija razgovora”.
 • Ovdje možete vidjeti kada je posljednja sigurnosna kopija napravljena i koliko često se sigurnosne kopije automatski kreiraju.

Na iPhone uređajima:

 • Otvorite WhatsApp, idite na “Postavke” > “Razgovori” > “Sigurnosna kopija razgovora”.
 • Provjerite kada je posljednja sigurnosna kopija napravljena i postavite automatsko kreiranje sigurnosnih kopija po želji.

Korak 2: Vraćanje poruka putem sigurnosne kopije

Ako su izbrisane poruke obuhvaćene posljednjom sigurnosnom kopijom, možete lako vratiti te poruke deinstaliranjem i ponovnom instalacijom WhatsAppa. Evo kako:

Na Androidu:

 • Deinstalirajte WhatsApp i ponovo ga instalirajte iz Google Play trgovine.
 • Slijedite upute za postavljanje vašeg broja telefona, a zatim izaberite opciju za vraćanje razgovora iz sigurnosne kopije Google Drive-a.

Na iPhoneu:

 • Deinstalirajte WhatsApp i ponovo ga instalirajte iz App Store-a.
 • Postavite svoj broj telefona i odaberite da vratite razgovore iz iCloud sigurnosne kopije.

Nakon ovih koraka, vaši razgovori bi trebali biti vraćeni na stanje kako su bili u trenutku posljednje sigurnosne kopije.

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?
Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

Korak 3: Upotreba trećih aplikacija za vraćanje poruka

Ako niste napravili sigurnosnu kopiju ili ako sigurnosna kopija ne sadrži poruke koje želite vratiti, možete razmotriti upotrebu trećih aplikacija. Postoje razne aplikacije koje tvrde da mogu vraćati izbrisane WhatsApp poruke. Važno je biti oprezan pri odabiru i korištenju takvih aplikacija zbog potencijalnih sigurnosnih rizika.

 • Provjerite recenzije i ocjene aplikacije prije preuzimanja.
 • Budite svjesni koje dozvole aplikacija zahtijeva; izbjegavajte aplikacije koje zahtijevaju pristup osjetljivim informacijama.
 • Razmotrite rizike povezane s privatnošću i sigurnošću prije nego što odlučite koristiti takve aplikacije.

Dodatni savjeti

 • Redovito pravite sigurnosne kopije vaših WhatsApp razgovora kako biste izbjegli gubitak važnih poruka u budućnosti.
 • Razmislite o korištenju značajki arhiviranja umjesto brisanja razgovora ako želite očistiti svoj chat zaslon, ali zadržati poruke za kasnije.

Iako gubitak važnih WhatsApp poruka može biti stresan, postoji nekoliko metoda koje možete koristiti za njihovo vraćanje. Od sigurnosnih kopija do trećih aplikacija, opcije su dostupne, ali uvijek budite svjesni sigurnosnih i privatnih rizika. Uz pravilnu prevenciju i redovite sigurnosne kopije, možete minimizirati rizik od gubitka važnih podataka u budućnosti.

Najbolje značajke WhatsApp aplikacije

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, s preko dvije milijarde aktivnih korisnika. Ova aplikacija, koja je u vlasništvu Facebooka, postala je nezaobilazan alat za komunikaciju zahvaljujući svojoj jednostavnosti, funkcionalnosti i sigurnosti.

U ovom tekstu ćemo istražiti najbolje značajke WhatsAppa koje su pridonijele njegovoj globalnoj popularnosti.

Jednostavnost Korištenja

Jedan od glavnih razloga za popularnost WhatsAppa je njegova intuitivna i korisniku prijazna sučelje. Nakon instalacije, korisnici samo trebaju unijeti svoj telefonski broj kako bi se registrirali. Nema potrebe za stvaranjem korisničkog imena ili lozinke, što olakšava proces prijave. Aplikacija automatski sinkronizira kontakte iz telefonskog imenika, što znači da korisnici odmah mogu vidjeti tko od njihovih prijatelja i obitelji već koristi WhatsApp.

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

Besplatne Poruke i Pozivi

WhatsApp omogućuje korisnicima slanje neograničenih poruka, fotografija, videa, dokumenata i glasovnih poruka bez ikakvih troškova. Sve što je potrebno je internetska veza.

Osim tekstualnih poruka, WhatsApp nudi i besplatne glasovne i video pozive, što korisnicima omogućuje da ostanu povezani bez obzira na to gdje se nalaze. Ova značajka je posebno korisna za međunarodne pozive, jer eliminira skupe telefonske račune.

End-to-End Enkripcija

Sigurnost je ključna briga za mnoge korisnike aplikacija za razmjenu poruka. WhatsApp koristi end-to-end enkripciju, što znači da su poruke šifrirane od trenutka kad se pošalju do trenutka kad ih primatelj primi.

Ovo osigurava da samo pošiljatelj i primatelj mogu pročitati sadržaj poruke, čak ni WhatsApp nema pristup njima. Ova razina sigurnosti pruža korisnicima mir i povjerenje da su njihove komunikacije sigurne i privatne.

Grupne Razgovore

WhatsApp omogućuje korisnicima stvaranje grupnih razgovora s do 256 sudionika. Ova značajka je idealna za obitelji, prijatelje, timove i organizacije koje trebaju komunicirati i dijeliti informacije u grupnom formatu.

Administratori grupa imaju mogućnost upravljanja članovima, postavljanja administratorskih prava i kontroliranja tko može slati poruke u grupi. Grupni razgovori također podržavaju dijeljenje datoteka, fotografija, videa i glasovnih poruka, što olakšava suradnju i dijeljenje informacija.

Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?
Kako vratiti izbrisane poruke na WhatsApp?

Statusi

Statusi su značajka koja omogućuje korisnicima dijeljenje kratkotrajnih ažuriranja s prijateljima i obitelji. Korisnici mogu postaviti tekstualne, foto, video ili GIF statuse koji nestaju nakon 24 sata.

Ova značajka je slična Instagram i Facebook pričama, a pruža korisnicima zabavan i kreativan način dijeljenja trenutaka iz svog života.

WhatsApp Web i Desktop Aplikacija

Za korisnike koji provode puno vremena na svojim računalima, WhatsApp nudi web i desktop aplikacije. Ove aplikacije omogućuju korisnicima da sinkroniziraju svoje razgovore s mobilnog uređaja na računalo, što omogućuje lakše i brže tipkanje. Sve poruke i mediji su automatski sinkronizirani, što znači da korisnici mogu neometano prebacivati između uređaja.

Glasovne Poruke

WhatsApp nudi jednostavan način za slanje glasovnih poruka. Korisnici samo trebaju pritisnuti i držati ikonu mikrofona kako bi snimili poruku, a zatim je otpustiti kako bi je poslali. Ova značajka je posebno korisna za korisnike koji su u pokretu ili koji preferiraju verbalnu komunikaciju.

Dijeljenje Lokacije

WhatsApp omogućuje korisnicima dijeljenje svoje trenutne lokacije u stvarnom vremenu s prijateljima i obitelji. Ova značajka je korisna za dogovaranje susreta, pružanje uputa ili jednostavno praćenje lokacije voljenih osoba. Korisnici mogu odabrati koliko dugo žele dijeliti svoju lokaciju, što pruža dodatnu kontrolu i sigurnost.

WhatsApp Pay

WhatsApp Pay je relativno nova značajka koja omogućuje korisnicima slanje i primanje novca putem aplikacije. Ova značajka je trenutno dostupna u određenim zemljama, ali se očekuje da će se proširiti i na druge regije. WhatsApp Pay koristi sigurnu platformu za obradu plaćanja, što korisnicima omogućuje jednostavno i sigurno obavljanje financijskih transakcija.

Personalizacija

WhatsApp omogućuje korisnicima personalizaciju svog iskustva na različite načine. Korisnici mogu postaviti profilnu sliku, status poruku, prilagoditi obavijesti za pojedinačne razgovore i grupe te koristiti razne emotikone i naljepnice kako bi izrazili svoje emocije i stavove. Ove mogućnosti personalizacije pomažu korisnicima da se osjećaju ugodnije i povezano sa svojim aplikacijskim iskustvom.

Integracija s Društvenim Mrežama

Kao aplikacija u vlasništvu Facebooka, WhatsApp nudi integraciju s drugim društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram. Korisnici mogu lako dijeliti sadržaj između ovih platformi, što olakšava održavanje kontakta i dijeljenje informacija s prijateljima i obitelji na različitim društvenim mrežama.

Preporučujemo da pročitate:

TAGOVI:

Promo

Pročitaj još